sobota 2. februára 2013

Hráme sa, poznávame, súťažíme...

Po polročnom oboznamovaní sa so stromami a ich tajomstvami nastal čas preveriť si naše vedomosti. Celotriedna súťaž v družstvách ukázala, do akej miery sme si zapamätali výsledky doterajších aktivít a čo nové sme sa zatiaľ naučili.
V prvom kole sme hľadali správne odpovede na otázky, ktoré nám zaslali naši českí kamaráti. Aby sme to nemali také ťažké, pracovali sme v družstvách a správne odpovede sme vyberali spomedzi viacerých možností:

- české otázky







































Napätie v triede sa dalo takmer krájať. Nikto sa nechcel unáhliť a vypadnúť zo súťaže. Okrem dobrého pocitu sme totiž mohli získať aj hodnotné ceny.
Do finálového kola postúpili tri najúspešnejšie družstvá. Tu už však musel každý bojovať sám za seba. Tentokrát sme hľadali odpovede na 20 otázok, ktoré sme zase my odoslali českým kamarátom:

- slovenské otázky

 A tu sú najlepší z najlepších:

















Všetky súťažné otázky nám poslúžia na vytvorenie spoločnej česko - slovenskej hry s názvom LESOHRANIE. Po zhotovení herného plánu a hracích figúrok vznikne spoločenská hra, počas ktorej sa nielen zabavíme, ale aj niečo nové naučíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára